V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Rabarbarowa rozkosz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry pomysł na deser, polecam

Rabarbarowa rozkosz

Składniki:

Rabarbarowa rozkosz

 

  • 650 g rabarbaru
  • 1/2 l śmietanki
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 2 saszetki galaretki o smaku truskawkowym
  • 2 łyżki żelatyny
  • 10 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Rabarbarowa rozkosz
Oczyścić rabarbar i pokroić w średniej wielkości kostkę, dusić przez 10-12 minut z 3 łyżkami cukru. Ugotować galaretki i dodać je do rabarbaru. Na blaszce poukładać biszkopty i polać je mieszanką.Po czym odstawić do lodówki na czas 15 minut. Przygotować żelatynę i ostudzić ją. Śmietanę ubić z 7 łyżkami cukru i dodać żelatynę. Masę należy równomiernie rozprowadzić na stężonej galaretce, wstawić do lodówki na około 30 minut

Tagi:

biszkopt