Sposób przygotowania:
Rabarbarowe zbysiowej
Rabarbar umyłam, obrałam i podzieliłam na małe kawałki. Przełożyłam do miski i zasypałam cukrem, odstawiłam do chwili aż puściły sok, wtedy dodałam budyń w proszku, i wymieszałam. W między czasie przygotowałam ciasto. Do przesianej mąki dodałam cukier, wymieszałam, następnie dodałam miękką margarynę i połączyłam składniki palcami, tworząc kruszonkę. W osobnym naczyniu zmiksowałam mleko, jaja i proszek do pieczenia. Odsypałam szklankę ciasta kruszonkowego, a do reszty wlałam mieszankę jajeczną, zamieszałam łyżką parę razy, tak aby pozostały grudki. Ciasto wyłożyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzch dałam rabarbar, i posypałam pozostawionym ciastem kruszonkowym. Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piekę 45 minut.
darmiona
zbysiowa
Oj może ;D
msewka
zbysiowa
Dokładnie, moje łasuchy takie najbardziej lubią, wczoraj pokombinowałam ze śliwkami,... jeszcze łatwiejsze:)przepis wstawię niebawem:)