Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rabarbarowo-budyniowy deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Taki deser to prawdziwy przysmak dla rodzinki

Rabarbarowo-budyniowy deser

Składniki:

Rabarbarowo-budyniowy deser

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rabarbarowo-budyniowy deser
Rabarbar obrać, umyć i pokroić w kostkę, wsypać cukier, wlać odrobinę wody przykryć i dusić do miękkości, wsypać cynamon, wymieszać. Do rondla wlać 2 szkl mleka, zagotować. W pozostałym zimnym mleku wymieszać budyń wraz z kaszą manną, wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Ugotowany połączyć z rabarbarem, wymieszać Przełożyć do pucharków. Deser podawać schłodzony z sokiem owocowym.