racuchy 9

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

szybkie racuszki marchewkowo-cieciorkowe

racuchy 9

Składniki:

racuchy 9

 

  • 350 gram marchewki
  • 400 gram cieciorki z puszki
  • 1 1/2 mielonego kminku
  • 1 duże jajo
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • olej ok.1 szklanka

Sposób przygotowania:

racuchy 9
Świeże marchewki umyłam,obrałam i starłam na tarce do warzyw.Do miski odlałam cieciorkę- dodałam kminek,marchew oraz jajo i mąkę. Miksowałam na najwyższych obrotach przez 5 minut na bardzo gładką masę. Z tak przygotowanego ciasta kładłam po łyżce na rozgrzanej patelni.Smażyłam 2-3 minuty z jednej strony,następnie przekładałam na drugą. Podawałam na gorąco. To danie można podać jako dodatek do dania głównego.