Sposób przygotowania:
Racuchy z bakaliami
Mąkę przesypac do dużej miski ,dadac jajko i żółtka.W ciepłym mleku rozpuścic drożdze.Wlać do mąki mleko z drożdzami , wodę , zapach cytrynowy (lub skórkę).Wszystko razem rozrobić (ja robie to rękami , jest wygodniej i wiecej powietrza sie wbija ) rozrabiac ok 10 minut .Pod koniec dodac bakalie i rodzynki, wymieszać razem .Miske przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok 20- 30 min (ciasto musi podwoić swoja objetość).na patelni rozgrzać oliwę (tak ok 1 cm od dna nalac) nakładać ciasto łyżką ( najlepiej w kubku obok nalac ciepłej wody i przed nałożeniem ciasta maczać w niej łyżkę, ciasto wtedy nie przywiera do łyżki ) wykładac na ręcznik papierowy a potem na duzy talerz posypac cukrem pudrem
Smacznego :)
Smacznego :)
Natala1210
kaia1987