Sposób przygotowania:
Racuchy z jabłkiem na maślance
Maślankę przelać do wyższego naczynia, dodać jajka, cukier oraz cukier waniliowy, dokładnie wymieszać.
Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną oraz szczyptą soli,następnie przesiać do masy maślanej i delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, nakładać porcje ciasta i smażyć racuchy. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, po czym oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego.
Rada;
Maślankę możemy zastąpić zsiadłym mlekiem są równie smaczne.
Jabłka możemy zastąpić dowolnymi owocami.
Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną oraz szczyptą soli,następnie przesiać do masy maślanej i delikatnie wymieszać do połączenia składników.
Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju, nakładać porcje ciasta i smażyć racuchy. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym, po czym oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego.
Rada;
Maślankę możemy zastąpić zsiadłym mlekiem są równie smaczne.
Jabłka możemy zastąpić dowolnymi owocami.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Miło mi, dziękuję Magda.;)