Sposób przygotowania:
Racuchy z karmelizowanymi truskawkami
Mleko połączyć z serkiem waniliowym i jajkiem. W drugiej misce wymieszać razem mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Suche składniki wsypujemy do mokrych - mieszamy do uzyskania jednolitego gęstego ciasta. Odstawiamy aby odpoczęło. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na pół. miód wlewamy do rondelka,podgrzewamy po chwili wrzucamy truskawki. Karmelizujemy przez około 2 minuty. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu placki( 2 łyżki ciasta na jednego placka). układamy na talerzu a na wierzch kładziemy karmelizowane w miodzie truskawki. Możemy jeszcze obsypać je dodatkowo cukrem pudrem - rozpusta w 100%;)
Agiatis
elzbieta8960
Agiatis
elzbieta8960 napisał(a):
rafik