Sposób przygotowania:
Racuchy z sera
W małym garnuszku  żółtka oddzielamy od białek.
Twaróg ucieramy z mlekiem, kaszką i żółtkami, po czym dodajemy drożdże, mąkę i przygotowujemy gęste ciasto. Przyprawiamy solą. Odstawiamy na ok. 15 minut. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta, wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy racuchy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju, około 20 minut na patelni.
Twaróg ucieramy z mlekiem, kaszką i żółtkami, po czym dodajemy drożdże, mąkę i przygotowujemy gęste ciasto. Przyprawiamy solą. Odstawiamy na ok. 15 minut. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta, wszystko dokładnie mieszamy. Smażymy racuchy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju, około 20 minut na patelni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
misia53