LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Racuchy z twarogiem i konfiturą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znakomite racuszki , idealne ze szklanką zimnego mleka:)

Racuchy z twarogiem i konfiturą

Składniki:

Racuchy z twarogiem i konfiturą

 

  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • torebka cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • kostka twarogu półtłustego
  • 100 g płatków migdałowych
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • ulubiona konfitura ( ja użyłam truskawkowej)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z twarogiem i konfiturą
Jajka rozmąć z mlekiem, dodaj mąkę, cukier i cukier waniliowy, wyrób mikserem na jednolite ciasto. Wlej wodę, rozmieszaj, odstaw ciasto na pół godziny. Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj do ciasta 1/3 opakowania migdałów. Wszystko dobrze wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, smaż placuszki
na złoto. Osącz na ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu. Posyp cukrem pudrem, resztą migdałów i podawaj z ulubiona konfiturą.

Tagi:

jajko jajka