Sposób przygotowania:
Racuchy z tykwą i cynamonem
Drożdże rozpuszczamy w odrobinie ciepłej maślanki z dodatkiem łyżeczki brązowego cukru.
Do miski wbijamy jajka, wlewamy pozostałą maślankę, rozczyn, dodajemy mąkę i cynamon. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Pod koniec dokładamy startą na tarce tykwę. Na dobrze rozgrzany olej kładziemy łyżką ciasto.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Gotowe racuchy układamy na papierowym ręczniku aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Podajemy posypane cukrem pudrem.
Do miski wbijamy jajka, wlewamy pozostałą maślankę, rozczyn, dodajemy mąkę i cynamon. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Pod koniec dokładamy startą na tarce tykwę. Na dobrze rozgrzany olej kładziemy łyżką ciasto.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Gotowe racuchy układamy na papierowym ręczniku aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
Podajemy posypane cukrem pudrem.