Karolaa

Karolaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Racuchy z musem jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Racuchy z musem jabłkowym. Idealne do obiadu, na weekendowe śniadanie lub kolację. Pyszne, puszyste, bardzo proste w wykonaniu. Nie mogą się nie udać.

Racuchy z musem jabłkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z musem jabłkowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z musem jabłkowym
Racuchy: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka, mleko, cukier, sól mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka i mieszamy delikatnie. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączany papierowym ręczniczkiem z nadmiaru tłuszczu. Mus: Jabłka myjemy, obieram, usuwamy gniazda nasienne. Trzemy na tarce. Wrzucamy do garnka i gotujemy. Gdy zaczną się gotować dodajemy cukier i cynamon. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez parę minut. Racuchy podajemy z musem i cukrem pudrem. Możemy dodać jeszcze inne owoce.
Racuchy z musem jabłkowym
Pyszne racuchy z musem jabłkowym i cukrem pudrem
Racuchy z musem jabłkowym
Pyszne racuchy z musem jabłkowym i cukrem pudrem
Racuchy z musem jabłkowym
Pyszne racuchy z musem jabłkowym i cukrem pudrem
Racuchy z musem jabłkowym
Pyszne racuchy z musem jabłkowym i cukrem pudrem