Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cynamonowe racuchy z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Racuchy z bananami są smaczne, szybkie i łatwe do zrobienia.

Cynamonowe racuchy z bananami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cynamonowe racuchy z bananami

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowe racuchy z bananami
Do miski wlać mleko, dodać sodę, jajko, cukier, sól, wymieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę, cynamon, zamieszać. Banany obrać ze skórki, pokroić w plasterki, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Cynamonowe racuchy z bananami
Do ciasta można dodać więcej cukru ale banany są słodkie
Cynamonowe racuchy z bananami
Cynamon delikatnie podkreśla smak racuszków
Cynamonowe racuchy z bananami
Banany obrać ze skórki, odciąć końcówki i pokroić w plasterki
Cynamonowe racuchy z bananami
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Tagi:

jajko jajka