zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Czekoladowe racuchy z jabłkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Czekoladowe racuchy z jabłkami i serkiem mascarpone, uwielbiane przez dzieci i dorosłych.

Czekoladowe racuchy z jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekoladowe racuchy z jabłkami

 

  • 5-6 jabłek
  • 300 ml mleka czekoladowego
  • 200 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • Łyżka cynamonu
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Mąka około 4 szklanki ( zależy od soczystości jabłek)

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe racuchy z jabłkami
Jabłka myję, obieram i wycinam gniazda, następie trę na tarce grubszych oczkach. Do startych jabłek przekładam serek mascarpone, wlewam mleko czekoladowe, dodaję cukier, proszek do pieczenia i cynamon. Wszystko dokładnie mieszam . Następnie dodaję mąkę i ponownie mieszam. Ciasto powinno być gęste. Smażę na oleju z obydwu stron na rumiano.
Czekoladowe racuchy z jabłkami
Jabłka myję, obieram i wycinam gniazda, następie trę na tarce grubszych oczkach
Czekoladowe racuchy z jabłkami
Do startych jabłek przekładam serek mascarpone, wlewam mleko czekoladowe
Czekoladowe racuchy z jabłkami
Wszystko dokładnie mieszam . Następnie dodaję mąkę
Czekoladowe racuchy z jabłkami
Ciasto powinno być gęste. Smażę na oleju z obydwu stron na rumiano.