Sposób przygotowania:
Racuchy z sokiem malinowym
Do miski wsypujemy mąkę i cukier, dodajemy pokruszone drożdże i wbijamy jajko. Wlewamy letnie mleko i całość miksujemy do połączenia się składników. Odstawiamy na 30 minut.
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na małe plasterki, wrzucamy do miski w wyrośniętym ciastem.
Dorzucamy rodzynki i dokładnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy na niego po łyżce ciasta racuchowego.
Smażymy z obu stron do zrumienienia. Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy, który przejmie nadmiar tłuszczu.
Ostygnięte racuchy polewamy sokiem malinowym.
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na małe plasterki, wrzucamy do miski w wyrośniętym ciastem.
Dorzucamy rodzynki i dokładnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy na niego po łyżce ciasta racuchowego.
Smażymy z obu stron do zrumienienia. Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy, który przejmie nadmiar tłuszczu.
Ostygnięte racuchy polewamy sokiem malinowym.