Sposób przygotowania:
Szybkie i puszyste racuchy z jabłkiem
Ciasto; Jajko ucieram z cukrem, dodaje mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną na koniec dodaje mleko wszystko dokładnie miksuje na puszystą masę.
Jabłko obieram usuwam gniazda nasienne, kroje w drobną kostkę. Pokrojone jabłko dodaje do masy i mieszam.
Na rozgrzaną patelnie wysmarowaną lekko tłuszczem nakładamy ciasta i pieczemy niewielkie racuchy na złoty kolor z obydwu stron.
Po upieczeniu układamy na talerzu lub półmisku i obsypujemy cukrem pudrem oraz cynamonem.
Jabłko obieram usuwam gniazda nasienne, kroje w drobną kostkę. Pokrojone jabłko dodaje do masy i mieszam.
Na rozgrzaną patelnie wysmarowaną lekko tłuszczem nakładamy ciasta i pieczemy niewielkie racuchy na złoty kolor z obydwu stron.
Po upieczeniu układamy na talerzu lub półmisku i obsypujemy cukrem pudrem oraz cynamonem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)