BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Szybkie i puszyste racuchy z jabłkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam racuchy z jabłkiem. Robi się je bardzo szybko a i fajnie smakują. Dzieci za nimi przepadają. Są pyszne.

Szybkie i puszyste racuchy z jabłkiem

Składniki:

Szybkie i puszyste racuchy z jabłkiem

 

  • mąka 2 szklanki,
  • cukier 2 -3 łyżki,
  • mleko 1 szklanka,
  • jajko 1 szt,
  • jabłko 1 - 2 szt,
  • soda oczyszczona 1,5 łyżeczki,
  • tłuszcz do smażenia,
  • cukier puder do posypania,
  • cynamon do posypania.

Sposób przygotowania:

Szybkie i puszyste racuchy z jabłkiem
Ciasto; Jajko ucieram z cukrem, dodaje mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną na koniec dodaje mleko wszystko dokładnie miksuje na puszystą masę.

Jabłko obieram usuwam gniazda nasienne, kroje w drobną kostkę. Pokrojone jabłko dodaje do masy i mieszam.

Na rozgrzaną patelnie wysmarowaną lekko tłuszczem nakładamy ciasta i pieczemy niewielkie racuchy na złoty kolor z obydwu stron.

Po upieczeniu układamy na talerzu lub półmisku i obsypujemy cukrem pudrem oraz cynamonem.

Tagi:

racuchy danie