Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Racuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Racuszki są idealne do jedzenia zamiast słodkiego ciastka z cukierni !

Racuszki

Składniki:

Racuszki

 

Sposób przygotowania:

Racuszki
W ciepłęj wodzie rozpuszczamy drożdże. Do rozpuszczonych drożdży dodajemy cukier, jajko sół do smaku i mąkę.Z przygotowanej porcji wyrabiamy ciasto - najlepiej drewnianą łyżką. Wyrobioną masę zostawiamy do wyrośnięcia najlepiej w ciepłym miejscu - ciasto powinno podwoić swoją objętość Gotową masę nakłądamy łyżka na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem.
Smacznego !

Tagi:

jajko jajka