mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Racuszki kefirowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placuszki są niezwykle delikatne, lekkie i smaczne :)

Racuszki kefirowe

Składniki:

Racuszki kefirowe

 

  • 2 jajka
  • 7 czubatych łyżek mąki
  • 500 ml kefiru
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta proszku do pieczenia lub pół płaskiej łyżeczki sody

Sposób przygotowania:

Racuszki kefirowe
Żółtka, mąkę i kefir miksujemy razem. Z białek ubijamy pianę. Łączymy delikatnie wszystkie składniki razem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany (jeśli jest za gęste można dodać odrobinę wody). Do ciasta można dodać pokorojone owoce np. jabłka. Racuchy smażmy na dobrze rozgrzanym oleju.

Tagi:

jajko jajka