Sposób przygotowania:
Racuszki truskawkowo-bananowe.
Banana pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.Truskawki pokroić w półplasterki (kilka odłożyć do dekoracji).
3/4 szklanki jogurtu roztrzepać z jajkiem,serkiem.Dodać szczyptę soli,cukier,sodę i wmieszać mąkę.Wsypać owoce, dokładnie wymieszać, by oblepiły się ciastem.Natychmiast smażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki.Duże mogą się rozpadać przy przewracaniu na drugą stronę.Najlepiej jest odwracać szeroką łopatką.
Na talerzyki wycisnąć esy-floresy z sosu toffi, nałożyć osączone z tłuszczu (na ręczniku papierowym) racuszki, udekorować truskawkami, polać jogurtem naturalnym i jeszcze raz delikatnie polać sosem toffi.
Placuszki są delikatne i pulchne.Ładnie pachną i są smaczne.Polecam!
3/4 szklanki jogurtu roztrzepać z jajkiem,serkiem.Dodać szczyptę soli,cukier,sodę i wmieszać mąkę.Wsypać owoce, dokładnie wymieszać, by oblepiły się ciastem.Natychmiast smażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki.Duże mogą się rozpadać przy przewracaniu na drugą stronę.Najlepiej jest odwracać szeroką łopatką.
Na talerzyki wycisnąć esy-floresy z sosu toffi, nałożyć osączone z tłuszczu (na ręczniku papierowym) racuszki, udekorować truskawkami, polać jogurtem naturalnym i jeszcze raz delikatnie polać sosem toffi.
Placuszki są delikatne i pulchne.Ładnie pachną i są smaczne.Polecam!
zewa
Jojo
luna
eli_555
Sarenka
iwi69
misia53
montajka