Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Racuszki z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Racuszki z bananami idealne na drugie śniadanie zarówno w domu jak i poza domem w szkole czy przedszkolu :)

Racuszki z bananami

Składniki:

Racuszki z bananami

 

  • banan 2 sztuki
  • mąka pszenna typ 650 1 szklanka
  • mleko 3,2% 3/4 szklanki
  • jajko 1 sztuka
  • olej do smażenia
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka domowego

Sposób przygotowania:

Racuszki z bananami
Przygotować ciasto. Wymieszać mąkę z mlekiem, jajkiem i cukrem. Do gotowego ciasta wkrajamy obranego banana (plasterki ok. 5mm).

Delikatnie wymieszać ciasto z bananami. Nakładać na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię ciasto razem z kawałkiem banana. Smażyć z obu stron.

Po usmażeniu odkładamy na ręcznik papierowy by osuszyć z nadmiaru tłuszczu.

Podajemy polane syropem klonowym.

Tagi:

placki racuchy