jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Żytnie racuszki z bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na racuchy zawsze znajdą się chętni! Jeśli są one z bananem w środku, to znikają właściwie od ręki, ciepłe, pulchne- takie też są najsmaczniejsze!

Żytnie racuszki z bananem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żytnie racuszki z bananem

SKŁADNIKI

DODATKOWO

  • olej do smażenia,
  • około 4- 5 bananów,
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Żytnie racuszki z bananem

ETAP 1

Żytnie racuszki z bananem
Skłądniki ciasta umieszczamy w misce

Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta. Całość dokładnie miksujemy. Ciasto powinno być dość gęste

ETAP 2

Żytnie racuszki z bananem
Pokrojone banany łączymy z ciastem

Banany obieramy i kroimy w plasterki. Gotowe owoce dodajemy porcjami do ciasta.

ETAP 3

Żytnie racuszki z bananem
Porcje ciasta wykładamy na rozgrzany olej

Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy porcje przygotowanego ciasta.

ETAP 4

Żytnie racuszki z bananem
Po zrumienieniu pierwszej strony, przekładamy je na drugą

Racuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia.

ETAP 5

Żytnie racuszki z bananem
Racuszki odsączmy z nadmiaru oleju

Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.