kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Placuszki owsiane twarogowo-bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Racuszki te robiła moja babcia. Jako dziecko nie przepadałam za nimi, gdyż nie lubiłam płatków owsianych. Obecnie płatki bardzo lubię i te racuszki często przygotowuję, gdy mam ochotę na smaczny obiad w słodkiej wersji :)

Placuszki owsiane twarogowo-bananowe

Składniki:

Placuszki owsiane twarogowo-bananowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki owsiane twarogowo-bananowe
1. Płatki owsiane zalać mlekiem i namaczać je około 20 minut.

2. Twaróg rozgnieść widelcem, banana obrać i także rozgnieść, dodać jajka, mąkę i wymieszać. Następnie dodać namoczone wcześniej płatki i całość dokładnie wymieszać.

3. Placuszki smażyć na niewielkiej ilości oleju. Po upieczeniu z obu stron, odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.