Sposób przygotowania:
Placuszki owsiane twarogowo-bananowe
1. Płatki owsiane zalać mlekiem i namaczać je około 20 minut.
2. Twaróg rozgnieść widelcem, banana obrać i także rozgnieść, dodać jajka, mąkę i wymieszać. Następnie dodać namoczone wcześniej płatki i całość dokładnie wymieszać.
3. Placuszki smażyć na niewielkiej ilości oleju. Po upieczeniu z obu stron, odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.
2. Twaróg rozgnieść widelcem, banana obrać i także rozgnieść, dodać jajka, mąkę i wymieszać. Następnie dodać namoczone wcześniej płatki i całość dokładnie wymieszać.
3. Placuszki smażyć na niewielkiej ilości oleju. Po upieczeniu z obu stron, odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać posypane cukrem pudrem.