Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Racuszki z cukinią na mące bezglutenowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne racuszki na pyszny obiad

Racuszki z cukinią na mące bezglutenowej

Składniki:

Racuszki z cukinią na mące bezglutenowej

 

  • 3 młodziutkie cukinie (u mnie 2 zielone i 1 żółta)

 

  • 1 marchewka

 

 

 

 

  • papryka w proszku,sól kamienna oraz pieprz ziołowy do smaku

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki z cukinią na mące bezglutenowej
Warzywa umyć, z cukini odciąć końcówki. Marchewkę i cukinie zetrzeć na grubych oczkach. Czosnek drobniutko posiekać albo przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać, dodawać po kolei jajko, jogurt grecki i makę . Mąki tyle by powstało ciasto jak na racuchy. Wymieszać i doprawic pozostałymi przyprawami. Nakładać łyzką na patelnie z rozgrzana oliwą. Smażyć by racuchy sie zrumieniły z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z jogurtem lub gęstą śmietaną. Smacznego:)