Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Racuszki z gotowanych ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu.

Racuszki z gotowanych ziemniaków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuszki z gotowanych ziemniaków

 

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z gotowanych ziemniaków
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, papryki pokroić w drobniutką kosteczkę. W misce wymieszać ziemniaki z papryką, posiekanym szczypiorkiem, żółtkiem oraz posiekaną cebulą. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażyć małe, cienkie placuszki na złoto, odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Racuszki z gotowanych ziemniaków
Paprykę, cebulę i szczypiorek drobniutko posiekać.
Racuszki z gotowanych ziemniaków
Na oleju smażyć cienkie placki, odsączyć.

Tagi:

ziemniaki