Sposób przygotowania:
Racuszki z jabłkami wg sylwioslawy
Mąkę, mleko, jajko, olej, proszek do pieczenia i cukier waniliowy dokładnie mieszamy w misce. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłko obieramy ze skóry i kroimy w cienkie plasterki. Jabłko dodajemy do ciasta. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złocisty kolor. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
![Racuszki z jabłkami wg sylwioslawy Racuszki z jabłkami wg sylwioslawy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-jablkami-wg-sylwioslawy-117186.jpg)
![Racuszki z jabłkami wg sylwioslawy Racuszki z jabłkami wg sylwioslawy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-jablkami-wg-sylwioslawy-117187.jpg)
![Racuszki z jabłkami wg sylwioslawy Racuszki z jabłkami wg sylwioslawy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-jablkami-wg-sylwioslawy-117188.jpg)
![Racuszki z jabłkami wg sylwioslawy Racuszki z jabłkami wg sylwioslawy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-jablkami-wg-sylwioslawy-117189.jpg)