Sposób przygotowania:
Racuszki z jabłkiem i dynią
Maślankę roztrzepujemy z jajkami,wsypujemy cukier i cukier waniliowy.Następnie partiami dodajemy mąkę, roztrzepując trzepaczką,aby nie tworzyły się grudki.Obrane jabłko ścieramy na grubej tarce,podobnie dynię (obraną ze skórki i pozbawioną skóry i gąbczastego miąższu z pestkami).Dodajemy do ciasta dynię i jabłko a na koniec łyżeczkę sodki.Mieszamy i od razu przystępujemy do smażenia.Rozgrzewmay olej na patelni i nakładamy łyżką małe porcje ciasta.Smażymy z obu stron na jasnozłoty kolor.Po zdjęciu z patelni osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i od razu podajemy. Racuszków tych nie trzeba posypywać żadnym cukrem pudrem ani podawać innych dodatków.
A.B.
Sarenka
misia53
Trzeba spróobować.
gabiw