Sposób przygotowania:
Racuszki z mleka w proszku z jagodami
KREM JAGODOWY: Umyte borówki wsypujemy do garnka , zasypujemy cukrem i zalewamy winem musującym. Gotujemy na wolnym ogniu ( mieszając od czasu do czasu ) , do momentu aż z borówek zrobi się " masa " ( absolutnie nie ma być gładka! ). Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dosładzamy do smaku. RACUCHY: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , cukrem i mlekiem w proszku. Dodajemy 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego , by uzyskać ciasto bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na ok. 5 minut, by odpoczęło , a następnie smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju ( z obu stron ). Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy przełożone przygotowanym kremem. Gotowe!