Monikulka

Monikulka

Kucharz
[Przepisów: 7]

Racuszki z twarożkiem homogenizowanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, lekkie racuszki idealne na każdą porę dnia : śniadanie, obiad, podwieczorek. Pyszne - polecam :)

Racuszki z twarożkiem homogenizowanym

Składniki:

Racuszki z twarożkiem homogenizowanym

 

  • 2 opakowania twarożku homogenizowanego( pełnotłustego lub chudego)
  • 2/3 szklanki mąki (12dag)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 jaja
  • sól
  • 1 łyżka cukru
  • tłuszcz do smażenia
  • cukier puder do posypania lub syrop owocowy do polania

Sposób przygotowania:

Racuszki z twarożkiem homogenizowanym

ETAP 1:

Utrzeć w misce twarożek homogenizowany z żółtkami, mąką pszenną i ziemniaczaną, dodać szczyptę soli i cukier, a następnie ubite na sztywną pianę białka. lekko wymieszać, kłaść łyżką racuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.
Podawać posypane cukrem pudrem lub polane syropem owocowym. Można podawać je także ze świeżymi owocami.