radek001700

radek001700

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Rafaello

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

pyszne ;]

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • 8 jaj
  • 8 łyżek mąki
  • 8 łyżek cukru
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 l śmietanki kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 paczki płatków migdałowych
  • 1 paczka wiórek kokosowych
  • 2 białe czekolady

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
Białka ubić, dodając cukier (3 razy). Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do piany, delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach przez 30-35 min. Gdy ciasto wystygnie przekroić je na pół. Czekolady rozpuścić w 1 szklance śmietanki, wystudzić. Resztę śmietanki ubić z 3 łyżkami cukru. Górną warstwę biszkopta rozkruszyć, dodać do tego schłodzoną czekoladę i połowę ubitej śmietanki. Wyłożyć na biszkopt, na to wyłożyć resztę śmietanki. Na wierzchu posypać płatkami i wiórkami.

Tagi:

czekolada