Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Rafaello

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

3 szklanki mleka zagotować z cukrami. W osobnym naczyniu 1 szklankę mleka,

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
3 szklanki mleka zagotować z cukrami. W osobnym naczyniu 1 szklankę mleka, obie mąki i żółtka wymieszać. Do gotującego się mleka wlać wymieszane mąki i żółtka (zaczekać aż zgęstnieje stale mieszając - wychodzi budyń). Po wystudzeniu dodać msło, wiórka i utrzeć na puszystą masę. Na blaszce wyłożonej folią układac warstwami: krakersy - masę - krakersy - masę - krakersy - masę i posypac wiórkami. Schłodzic w lodówce przez ok. 4 godziny.

Tagi:

rafaello