bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Raita ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Indyjska wersja naszej mizerii z ogórków.

Raita ogórkowa

Składniki:

Raita ogórkowa

 

  • 200 g gęstego jogurtu naturalnego greckiego c
  • ogórek
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • sól i pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki ostra papryka
  • posiekana pietruszka

Sposób przygotowania:

Raita ogórkowa
Ogórka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Następnie odsączyć z nadmiaru soku, dokładnie odciskając. Ogórki wymieszać z jogurtem, dodać przyprawy i posiekaną natkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Podałam do pałek tandoori masala i kaszy kuskus..

Tagi:

ogórki