Raki w smietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

http://www.doradcasmaku.pl/profil/351/zoha1234567890-bakowska.html

Raki w smietanie

Składniki:

Raki w smietanie

 

  • 15 sztuk raków
  • mały pęczek kopru z baldachimem,
  • 10 g masła,
  • 130 g śmietany( gęstej),
  • 5 g buki tartej,
  • po 5 g koperu i natki

 

Sposób przygotowania:

Raki w smietanie
Na wrzącą wodę wrzucamy osolone raczki.Gotujemy je tak około 15 minut. Osaczamy je na sicie i usuwamy czarna kiszeczkę. Roztapiamy w rondlu masło i wkładamy cale raki i skrapiamy 3 łyżkami przecedzonego wywaru z raków.Posolić, przykryć i gotować około 4 minuty.Posypać bułką, a gdy sos zgęstnieje wlać śmietanę wymieszana z zielenina.

Tagi:

tarta