tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Raki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Raki nadziewane jako dodatek do potraw

Raki nadziewane

Składniki:

Raki nadziewane

 

  • 1 łyżka masła lub margaryny
  • 1 jajo
  • 15 raków
  • 1 łyżka siekanego zielonego kopru
  • bułka tarta
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Raki nadziewane
Łyżkę tłuszczu utrzeć do białości z 1 żółtkiem, dodać siekanego zielonego kopru, soli, trochę pieprzu, usiekane mięso z szyjek i kleszczy ugotowanych osobno raków, piane z białek i bułki tartej tyle, aby masa była pulchna. Wszystko dokładnie wymieszać. Raki nałożyć nadzieniem i gotować na zupie rakowej.

Tagi:

tarta