Sposób przygotowania:
Razowe spaghetti z pikantnymi krewetkami
Składniki na marynatę łączymy (cebula posiekana w drobną kostkę, czosnek przeciśnięty). Krewetki obieramy z pancerzy i odrywamy główki. Myjemy, osuszamy i wkładamy do marynaty. Zostawiamy w lodówce na minimum godzinę a najlepiej na całą noc. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.Odcedzamy. Rozgrzewamy dużą patelnię. Krewetki wraz z marynata przesmażamy na dużej mocy przez 2-3 minuty. Krewetki wyciągamy z patelni na talerzyk a do marynaty na patelni dolewamy wino oraz śmietankę. W bulionie rozrabiamy łyżkę mąki. Wlewamy przez sitko na patelnię. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem oraz tymiankiem. Do sosu przekładamy odsączony makaron oraz krewetki, Dokładnie razem mieszamy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.