iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Rekin w sosie koperkowo- pietruszkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny stek z rekina z masełkiem koperkowo - pietruszkowym z dodatkiem suszonych pomidorów i odrobiny czosnku . Mój pomysł na obiad.

Rekin w sosie koperkowo- pietruszkowym

Składniki:

Rekin w sosie koperkowo- pietruszkowym

 

Sposób przygotowania:

Rekin w sosie koperkowo- pietruszkowym
Stek z rekina rozmrażamy obsuszamy papierowym ręcznikiem . Solimy solą morską . Grillujemy na patelni grillowej z obu stron. Na drugiej patelni rozpuszczamy masełko . Koperek i pietruszkę myjemy osuszamy i siekamy dość drobno. Pomidory wyciągamy z zalewy i kroimy w paseczki. Na masełko dajemy pomidory i pokrojoną zieleninę . Chwilę smażymy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Masełkiem polewamy stek . Podajemy na ciepło.