Sposób przygotowania:
Steki z rekina z masłem pomarańczowym
Do miękkiego masła dodać otartą skórkę z pomarańczy. Wlać sok i wsypać szczyptę kurkumy i szczyptę soli. Cierpliwie wcierać w masło sok i przyprawy aż połączą się w jedną masę. Wyłożyć na folię spożywczą. Zwinąć w rulonik ( taki ,, cukiereczek" ) . Odłożyć na minimum godzinę do zamrażalnika. Steki z rekina rozmrozić i polać sokiem z cytryny. Odstawić na 10 minut. Steki osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Posolić i posypać zmielonym pieprzem. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć steki na rumiano z obu stron. Wyjąć pomarańczowe masło i pokroić w plastry. Na usmażonym steku z rekina ( gorącym) kłaść kawałek masła pomarańczowego i natychmiast podawać dekorując tymiankiem. Ja podałam z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków ( z pieprzem ) i sałatą z pomarańczowym dresingiem.