marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Retsina z oliwkami i lodem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wino rozlać do odpowiednich kieliszków z lodem na dnie i podawać z oliwkami dowolnego koloru nabijanymi na wykałaczki lub dać na dno szkła.

Retsina z oliwkami i lodem.

Składniki:

Retsina z oliwkami i lodem.

 

  • 1 butelka Retsiny,
  • 25 dag.oliwek zielonych czy czarnych,
  • kostki lodu,
  • oraz małe wykałaczki drewniane.

Sposób przygotowania:

Retsina z oliwkami i lodem.
Wino rozlać do odpowiednich kieliszków z lodem na dnie,a do te-
-go serwować oliwki zielone lub czarne nabijane na wykałaczki i
dawać po jednej sztuce oliwek na dno kieliszka.

Tagi:

lody