iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Risotto z cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Risotto z cieciorką polecam

Risotto z cieciorką

Składniki:

Risotto z cieciorką

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto z cieciorką
Rozpuścić masełko na dużej patelni . Por umyć i pokroić w plasterki . Czosnek wycisnąć. Na maśle podsmażamy pora i czosnku. Smażymy ok 4 min . Wsypujemy ryż . Mieszamy . dolewamy wino mieszamy czekamy aż alkohol wyparuje zredukuje się . Następnie podlewamy chochlą bulionu . Mieszamy kiedy ryż wypije bulion wlewamy kolejną chochlę .Dodawać resztę wywaru po jednej chochli, mieszać od czasu do czasu (zajmie to około 20 minut)Kiełbasę kroimy w kosteczkę podsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu . Podsmażona dodajemy do ryżu. Cieciorkę odsączamy także dodajemy do risotto. Mieszamy . doprawiamy pieprzem do smaku .