Sposób przygotowania:
Risotto z krewetkami i kukurydzą
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na głęboką patelnię wlać olej, wrzucić cebulę i posolić. Włączyć gaz i na małym ogniu zeszklić cebulę. Do zeszklonej cebuli przecisnąć przez praskę czosnek. Następnie wsypać surowy ryż i wszystkie składniki wymieszać. Smażyć około 2-3 minut już na średnim ogniu. Po tym czasie wsypać curry i mieszać aż się rozpuści. Dodać wodę, przykryć pokrywką i dusić 10 minut. Dolać śmietankę i wrzucić kukurydzę. Jeżeli płynu będzie za mało- można dodać trochę wody. Risotto powinno być "kleiste" ale nie "wodniste" :). Na końcu dodajemy krewetki. Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy jeszcze 3-4 minuty. Danie jest gotowe, wtedy kiedy ryż będzie dogotowany i krewetki gorące. Jeżeli ktoś będzie używać surowych krewetek- wtedy trzeba nieco wydłużyć czas ich duszenia. Można na końcu doprawić solą do smaku. Smacznego !!!