LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Risotto z kurczakiem 4.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetny, szybki obiadzik.

Risotto z kurczakiem 4. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Risotto z kurczakiem 4.

 

  • pierś kurczaka
  • ryż 1 szklanka
  • chińska mieszanka warzywna
  • bulion drobiowy ok. 1,5 l
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz do smaku
  • można dodac kukurydzę z puszki

Sposób przygotowania:

Risotto z kurczakiem 4.
Na rozgrzanym maśle zeszklic mieszankę warzywną, dodac pokrojonego w kostkę kurczaka i obsmażyc na złoto. Wsypac ryż i podgrzewac 2-3 minuty. Przyprawic. Stopniowo dodawac bulion, przykryc i podgrzewac przez 20 minut na wolnym ogniu, mieszając, aż ryż zmięknie. Risotto nie powinno byc zbyt wysuszone, w razie potrzeby uzupełnic bulionem.
Risotto z kurczakiem 4.
Krojenie odfiletowanej piersi z kurczaka w kostkę.
Risotto z kurczakiem 4.
Duszenie risotto z mieszanką warzywną na patelni.
Risotto z kurczakiem 4.
Bulion drobiowy do risotto z kurczakiem.
Risotto z kurczakiem 4.
Duszenie risotto z kurczakiem z bulionem.