Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Rodzynki w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

coś bardzo smacznego dla dużego

Rodzynki w czekoladzie

Składniki:

Rodzynki w czekoladzie

 

  • 5 całych jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 8 łyżek oleju
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • RODZYNKI
  • 40 dag rodzynek
  • 200 gram spirytusu jak ktoś lubi to więcej
  • 1 litr wody
  • CZEKOLADA
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1/2 kostki masła
  • 1 słoik dżemu najlepiej pożeczkowego

Sposób przygotowania:

Rodzynki w czekoladzie
Z pierwszych 7 składników utrzeć ciasto, wlać do blaszki prostokątnej tzw chlebowej. Piec 30 minut. Rodzynki namoczyć w wodzie zmieszanej z alkoholem im dłużej tym lepiej. Odcedzić. Czekoladę połamać i rozpuścić z masłem i połączyć z rodzynkami. Ciasto smarujemy dżemem i wkładamy masę z rodzynkami i odstawiamy by zastygło.

Tagi:

czekolada