Sposób przygotowania:
Orzechowe kółeczka
Masło oraz cukier trzcinowy ucieramy do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Do połączonych składników partiami dodajemy przesianą mąkę, szczyptę soli i orzechy. Jeśli to konieczne dodajemy mleko. Całość dokładnie miksujemy.
Gotowe ciasto dajemy do szprycy z końcówką gwiazdki i wyciskamy paski o długości około 8-10 cm. Łączymy oba końce i formujemy zgrabne kółko. Tak przygotowanie ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 175 st przez około 20 minut.
Gotowe ciasto dajemy do szprycy z końcówką gwiazdki i wyciskamy paski o długości około 8-10 cm. Łączymy oba końce i formujemy zgrabne kółko. Tak przygotowanie ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 175 st przez około 20 minut.
ciasteczka
misia5
Mam tak samo :)