Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciasteczka marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kruche ciasteczka z dodatkiem marchewki przełożone dżemem z czarnej porzeczki. Ciasteczka nie są czasochłonne wiec polecam.

Ciasteczka marchewkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka marchewkowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka marchewkowe
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Margarynę siekamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy marchewkę i sól. Dokładnie zagniatamy i rozwałkowujemy na placek o grubości 4 mm. Szklanką wykrawamy krążki. W połowie krążków dodatkowo wykrawamy literatką mniejsze krążki.

Pieczemy ok 15 minut w temp 170 stopni. Pełne krążki smarujemy dżemem i przykrywamy krążkiem z dziurką, posypujemy cukrem pudrem.
Ciasteczka marchewkowe
Margarynę siekamy z mąką i proszkiem do pieczenia . Dodajemy marchewkę i sól. Dokładnie zagniatamy i rozwałkowujemy na placek o grubości 4 mm.
Ciasteczka marchewkowe
Szklanką wykrawamy krążki . W połowie krążków dodatkowo wykrawamy literatką mniejsze krążki.
Ciasteczka marchewkowe
Pieczemy ok 15 minut w temp 170 stopni.
Ciasteczka marchewkowe
Pełne krążki smarujemy dżemem i przykrywamy krążkiem z dziurką , posypujemy cukrem pudrem.