Rogaliki z tuńczykiem, pomidorem i zielo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na 10 rogalików, podawać od 2 roku życia....

Rogaliki z tuńczykiem, pomidorem i zielo

Składniki:

Rogaliki z tuńczykiem, pomidorem i zielo

 

  • 10 rogalików
  • 200g tuńczyka w sosie własnym
  • 5 dojrzałych pomidorów
  • 3 łyżki majonezu
  • 100g zielonych oliwek bez pestek
  • 5-6 listków sałaty

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z tuńczykiem, pomidorem i zielo
Roznieć tuńczyka widelcem. Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Oliwki drobno posiekaj, zachowując kilka do pokrojenia w plasterki. Sałatę pokrój na drobne kawałki. Wymieszaj majonez z tuńczykiem. Rogaliki rozkrój na pół i posmaruj masą z tuńczyka. Dodaj sałatę, pomidory, posiekane oliwki oraz kilka plasterków oliwek do dekoracji. Przykryj druga polową i tak przygotowane podawaj.