Sposób przygotowania:
Rogaliki z twaroguI
 
1.	Twaróg, masło, cukier przekładam do miski i blenduję blenderem.
2.	Następnie dodaję, mąkę proszek do pieczenia oraz sól i wyrabiam ciasto.
II
 
3.	Ciasto przekładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuję w kształt koła.
4.	Ciasto kroję tak jak pizzę na 12 trójkątów.
III
 
5. Na każdym kawałku układam po łyżeczce dżemu.
IV
 
6.	Każdy trójkąt zwijam w rulonik , zaczynam od szerszego końca.
7.	Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
V
 
8.	Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.
9.	Gotowe.
10.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
