Sposób przygotowania:
Rogaliki 3-składnikowe z kremem tofii
Mąkę, jogurt grecki i masło umieszczamy w misce i zagniatamy jednolite ciasto. Następnie wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy minimum jedną godzinę w lodówce.
Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części. Każdą część z osobna rozwałkowujemy na koło i wycinamy trójkąty.
Na szerszy brzeg trójkąta nakładamy krem tofii bądź kostkę czekolady i zwijamy, zlepiając dokładnie brzegi ciasta. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Po wystudzeniu rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części. Każdą część z osobna rozwałkowujemy na koło i wycinamy trójkąty.
Na szerszy brzeg trójkąta nakładamy krem tofii bądź kostkę czekolady i zwijamy, zlepiając dokładnie brzegi ciasta. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Po wystudzeniu rogaliki posypujemy cukrem pudrem.