-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Rogaliki 3-składnikowe z kremem tofii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ostatnio wszędzie napotykam przepisy na rogaliki 3-składnikowe. Postanowiłam więc spróbować :) Napotkałam dwa rodzaje rogalików. Jedne są z serem a drugie na jogurcie greckim. Jako pierwsze upiekłam te drugie...

Rogaliki 3-składnikowe z kremem tofii Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Rogaliki 3-składnikowe z kremem tofii

 

  • 3 szklanki mąki
  • 330 g jogurtu greckiego
  • 200 g masła ( dałam 100 g masła i 100 g margaryny )
  • czekolada lub krem tofii ( dałam krem ze słoiczka )

 

  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Rogaliki 3-składnikowe z kremem tofii
Mąkę, jogurt grecki i masło umieszczamy w misce i zagniatamy jednolite ciasto. Następnie wkładamy do foliowego woreczka i schładzamy minimum jedną godzinę w lodówce.

Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części. Każdą część z osobna rozwałkowujemy na koło i wycinamy trójkąty.

Na szerszy brzeg trójkąta nakładamy krem tofii bądź kostkę czekolady i zwijamy, zlepiając dokładnie brzegi ciasta. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Po wystudzeniu rogaliki posypujemy cukrem pudrem. 
Rogaliki 3-składnikowe z kremem tofii
Mąkę, jogurt grecki i masło umieszczamy w misce.
Rogaliki 3-składnikowe z kremem tofii
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce minimum godzinę.
Rogaliki 3-składnikowe z kremem tofii
Ciasto dzielimy na dwie części.Rozwałkowujemy na koło i wycinamy trójkąty.
Rogaliki 3-składnikowe z kremem tofii
Na szerszą część trójkąta nakładamy krem tofii i zwijamy,zlepiając brzegi.
Rogaliki 3-składnikowe z kremem tofii
Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.