Sposób przygotowania:
Rolada kawowa
Do miski przesiewamy cukier waniliowy i wbijamy całe jajka. Dodajemy cukier i ubijamy na gładką masę. Dosypujemy przesianą uprzednio mąkę. Cały czas mieszamy. Kawę zalewamy łyżką wrzątku i dolewamy powoli do mieszanki. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 35-40 minut- cały czas doglądając. Ciasto wykładamy na ściereczkę i zwijamy rolując- zostawiamy do wystygnięcia. Aby zrobić krem ucieramy cukier puder wraz z miękkim masłem. Kawę ponownie rozpuszczamy w łyżce wrzątku. Na parze roztapiamy czekoladę i łączymy z kawą, studzimy. Miksując cały czas masło z cukrem pudrem dolewamy stopniowo czekoladę z kawą. Do smaku możemy dodać kilka kropel aromatu waniliowego.Rozwijamy biszkopt i smarujemy go gotową masą a następnie ponownie zwijamy i chłodzimy w lodówce przez ok. 20 minut. Smacznego!