Sposób przygotowania:
Rolada Kubusia
CIASTO: Jajka ubijamy na parze z cukrem,odstawiamy z pary i dalej ubijamy aż masa stanie sie puszysta.Dodajemy mąke i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy.Wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem.Piekarnik nagrzewamy do 200*C.Ciasto pieczemy ok.10min. Gorący biszkopt wykładamy na czystą ściereczkę i zawijamy w rulon i studzimy. Galaretki przygotowujemy wg.przepisu na opakowaniu i po ostygnięciu i stężeniu kroimy w kostkę. MASA: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szkl.gorącej wody.Śmietanę ubijamy z cukrem i dodajemy żelatynę. Ciasto rozwijamy,smarujemy śmietaną,układamy pokrojoną galaretkę i zwijamy ponownie w rulon.Posypujemy cukrem pudrem.Wstawiamy na chwile do lodówki.
zuzi
pusieczek2@wp.pl
dor.ota