Sposób przygotowania:
Rolada makaronowa z szynką
Żółtka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z solem. Białka ubić na sztywno. Do piany z białek dodać przesianą mąkę oraz żółtka i delikatnie wymieszać. Odcedzony i osuszony makaron dodać do jajek i ponownie delikatnie wymieszać. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i wylać mieszankę jajek i makaronu. Rozsmarować na kształt prostokąta. Wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec około 13-18 minut, do zrumienienia. W między czasie gdy jajka w piecu szynkę pokroić w małą kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do sera dodać posiekaną natkę i wymieszać. Z piekarnika wyjąć ciepły "omlet" i przełożyć na ściereczkę, odkleić papier. Na omlet wyłożyć ser żółty i szynkę, zrolować, zabezpieczyć ściereczką. Zostawić na 2-3 minuty. Po tym czasie pokroić na plastry. Smacznego!