Sposób przygotowania:
Rolada serowa z młodą kapustkąI

1. Białka jajek oddzielam od żółtek, ubijam mikserem na sztywno. Następnie cały czas miksując dodaję żółtka oraz majonez. Na koniec ścieram na tarce o dużych oczkach żółty ser, dodaję do masy, mieszam łyżką. Masę serową rozprowadzam po całej powierzchni blaszki 30 cm x 30 cm wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
II

2. Kapustę drobno siekam, marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, wsypuję Vegetę i gotuję około 20 minut. Po tym czasie wlewam ocet i jeszcze gotuję 5 minut. Kapustę studzę i odlewam wodę z gotowania.
3. Mięso myję osuszam, kroję w plastry i delikatnie rozbijam.
4. Na upieczone ciasto serowe, rozkładam mięso kurczaka, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
III

5. Następnie układam na mięsie kapustę.
IV

6. Całość zwijam w roladę, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
V

7. Po upieczeniu kroję w plastry.
8. Gotowe.
9. Smacznego.