Sposób przygotowania:
Skrzydełka kurczaka soczyste, pikantne
Świeże skrzydełka kurczaka opłukać pod zimną wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym, ze skrzydełek końcówki tzw. lotki - można je zamrozić i wykorzystać do zupy.
Skrzydełka w misce dobrze wymieszać z mąką ziemniaczaną i krupczatką. Wymieszać paprykę ostrą, słodką, sól, czosnek granulowany, wsypać do skrzydełek i wymieszać.
W garnku rozgrzać olej rzepakowy i włożyć skrzydełka i z każdej strony mocno zrumienić na średnim ogniu.
Wodą polać skrzydełka, garnek przykryć i na mniejszym ogniu dusić do miękkości skrzydełek z 40 minut, podawać na ciepło lub na zimno.
Skrzydełka w misce dobrze wymieszać z mąką ziemniaczaną i krupczatką. Wymieszać paprykę ostrą, słodką, sól, czosnek granulowany, wsypać do skrzydełek i wymieszać.
W garnku rozgrzać olej rzepakowy i włożyć skrzydełka i z każdej strony mocno zrumienić na średnim ogniu.
Wodą polać skrzydełka, garnek przykryć i na mniejszym ogniu dusić do miękkości skrzydełek z 40 minut, podawać na ciepło lub na zimno.